Обавештења

Poziv za predaju radova

05. 02. 2021.

Pozivamo sve zainteresovane da pošalju svoje priloge za novi broj Metodičkih vidika, časopisa Filozofskog fakulteta u Novom Sadu za unapređivanje nastave na svim nivoima, dvanaesti po redu.

Metodički vidici su posvećeni oblasti metodike nastave jezika, književnosti i humanističkih i društvenih predmeta, u cilju naučne afirmacije Metodike nastave, njenom osavremenjavanju i usavršavanju i razmeni isustava metodičara iz zemlje i okruženja [više...]. Kategorizovan je kao časopis nacionalnog značaja – M51, indeksiran je u MLA direktorijumu časopisa, nalazi se na ERIH PLUS listi i dostupan je u režimu otvorenog pristupa. Izlazi jednom godišnje (Arhiva).

 

Прочитај више о Poziv za predaju radova

Тренутни број

Год. 12 Бр. 12 (2021)
Објављено: 03. 12. 2021.

Пуно издање

НАСТАВА СТРАНИХ ЈЕЗИКА, КЊИЖЕВНОСТИ И КУЛТУРА

Погледај све бројеве

Међународни часопис Методички видици излази од 2010. године једном годишње, а од 2012. године (од броја 3) у електронском облику. Покренут је на Филозофском факултету у Новом Саду у циљу научне афирмације Методике наставе, која је предмет на свим одсецима ове високошколске установе будући да имају педагошко усмерење. Овакав профил часописа не постоји у земљи, а неопходан је због осавремењавања, усавршавања наставе и размене искустава методичара са европских универзитета. Најеминентнији научници и стручњаци ушли су у међународну редакцију часописа Методичких видика, који из дана у дан шири круг својих међународних сарадника и буди интересовање научних радника.

Један од значајних циљева покретања и објављивања овог часописа јесте стварање академског простора за младе докторанде из области методике наставе језика и књижевности, где могу да објављују своје радове, што је неопходан услов, не само образовања и научног усавршавања већ и напредовања током студија. Сем тога, часопис је попунио научну и стручну празнину у области методике наставе језика и књижевности и тиме дао прилику свима који се баве овом облашћу да публикују своје научне и стручне радове.