Обавештења

Позив за предају радова за нови број часописа Методички видици Филозофског факултета у Новом Саду

27. 02. 2018.

ВЕЛИКО НАМ ЈЕ ЗАДОВОЉСТВО ДА ОБАВЕСТИМО ДОСАДАШЊЕ И БУДУЋЕ АУТОРЕ ДА ЈЕ ЧАСОПИС "МЕТОДИЧКИ ВИДИЦИ" НА ОСНОВУ ОДЛУКЕ МАТИЧНОГ НАУЧНОГ ОДБОРА ЗА ЈЕЗИК И КЊИЖЕВНОСТ КАТЕГОРИЗОВАН КАО ЧАСОПИС НАЦИОНАЛНОГ ЗНАЧАЈА - М52 - ЗА 2015. И 2016. ГОДИНУ.
Истовремено позивамо све заинтересоване да шаљу своје прилоге за часопис до 1.5.2018. на адресу metodicki.vidici@ff.uns.ac.rs пратећи пропозиције за ауторе наведене на следећем линку.

Прочитај више о Позив за предају радова за нови број часописа Методички видици Филозофског факултета у Новом Саду

Тренутни број

Год. 9 Бр. 9 (2018)
Објављено: 03. 12. 2018.

НАСТАВА СТРАНИХ ЈЕЗИКА, КЊИЖЕВНОСТИ И КУЛТУРА

Погледај све бројеве

Међународни часопис Методички видици излази од 2010. године једном годишње, а од 2012. године (од броја 3) у електронском облику. Покренут је на Филозофском факултету у Новом Саду у циљу научне афирмације Методике наставе, која је предмет на свим одсецима ове високошколске установе будући да имају педагошко усмерење. Овакав профил часописа не постоји у земљи, а неопходан је због осавремењавања, усавршавања наставе и размене искустава методичара са европских универзитета. Најеминентнији научници и стручњаци ушли су у међународну редакцију часописа Методичких видика, који из дана у дан шири круг својих међународних сарадника и буди интересовање научних радника.

Један од значајних циљева покретања и објављивања овог часописа јесте стварање академског простора за младе докторанде из области методике наставе језика и књижевности, где могу да објављују своје радове, што је неопходан услов, не само образовања и научног усавршавања већ и напредовања током студија. Сем тога, часопис је попунио научну и стручну празнину у области методике наставе језика и књижевности и тиме дао прилику свима који се баве овом облашћу да публикују своје научне и стручне радове.