Poziv za predaju radova

10. 12. 2021.

Pozivamo sve zainteresovane da pošalju svoje priloge za novi broj Metodičkih vidika, časopisa Filozofskog fakulteta u Novom Sadu za unapređivanje nastave na svim nivoima, trinaesti po redu.

Metodički vidici su posvećeni oblasti metodike nastave jezika, književnosti i humanističkih i društvenih predmeta, u cilju naučne afirmacije Metodike nastave, njenom osavremenjavanju i usavršavanju i razmeni isustava metodičara iz zemlje i okruženja. Kategorizovan je kao časopis nacionalnog značaja – M51, indeksiran je u MLA direktorijumu časopisa, nalazi se na listama ERIH PLUS i DOAJ, kao i u bazi EBSCO, te je dostupan u režimu otvorenog pristupa. Izlazi jednom godišnje.

Radovi mogu biti:
· različiti tipovi kvantitativnih i kvalitativnih istraživanja i anketiranja vezanih za nastavu (originalni naučni radovi);
· radovi iz različitih oblasti metodičkih proučavanja nastavne teorije i prakse;
· inovativna proučavanja filoloških i društveno-humanističkih nauka koja su relevantna na bilo koji način za unapređivanje nastave i koja jasno formulišu pedagoške implikacije datih proučavanja (stručni radovi);
· prikazi novih knjiga i udžbeničkih kompleta.

Sadržaj dosadašnjih brojeva, propozicije za pripremu radova i ostale podatke o časopisu naći ćete na internet stranici: http://metodickividici.ff.uns.ac.rs/index.php/MV.

Rok za prijem radova je 1. maj 2022. Radove možete slati na adresu metodicki.vidici@ff.uns.ac.rs. Nakon prijema, radove će recenzirati dva anonimna recenzenta i radovi koji dobiju dve pozitivne recenzije biće objavljeni u novom broju. Radovi mogu biti pisani na svim jezicima koji se izučavaju na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.

Unapred se radujemo saradnji,

Urednica časopisa Metodički vidici
prof. dr Biljana Radić- Bojanić