Obaveštavamo vas da je rok za prijem radova za ovogodišnju svesku časopisa Metodički vidici produžen do 30. juna 2023. Pozivamo sve zainteresovane da pošalju svoje priloge za novi broj našeg časopisa.

Metodički vidici, časopis Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, posvećeni su oblasti metodike nastave jezika, književnosti i humanističkih i društvenih predmeta, u cilju naučne afirmacije Metodike nastave, njenom osavremenjavanju i usavršavanju i razmeni isustava metodičara iz zemlje i okruženja. Kategorizovan je kao časopis nacionalnog značaja – M51, indeksiran je u MLA direktorijumu časopisa, nalazi se na listama ERIH PLUS i DOAJ, kao i u bazi EBSCO, te je dostupan u režimu otvorenog pristupa. Izlazi jednom godišnje.

Smernice za autore možete naći na internet stranici https://metodickividici.ff.uns.ac.rs/index.php/MV/about/submissions, a detaljno uputstvo za pripremu radova na linku https://metodickividici.ff.uns.ac.rs/dodatno/Stylesheet-2024.doc. (Propozicije za pripremu radova, informacije o sadržaju dosadašnjih brojeva i ostali podaci o časopisu dostupni su i iz menija.)"

Radove možete slati na adresu metodicki.vidici@ff.uns.ac.rs. Radovi mogu biti pisani na svim jezicima koji se izučavaju na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.

Unapred se radujemo saradnji,

Urednica časopisa Metodički vidici,
prof. dr Biljana Radić- Bojanić