PRIKAZ UDŽBENIKA "GROUP PIANO COURSE"

  • Milena M. Milovanović Filozofski fakultet – doktorske studije Metodike nastave, Novi Sad Akademija umetnosti Univerziteta u Novom Sadu Stručni saradnik-korepetitor

Сажетак

Grupna nastava klavira se u našoj zemlji tek u poslednjih nekoliko godina primenjuje u radu sa početnicima mlađeg školskog uzrasta, ali ne u državnim već u privatnim muzičkim školama. Ovakav vid nastave klavira datira iz XIX veka i danas se širom sveta uveliko primenjuje. S obzirom da je za zemlje u razvoju veoma važan razvoj udžbenika za napredak obrazovanja, proučavanje inostranih udžbenika grupne nastave klavira može doprineti pronalaženju smernica za nastanak udžbenika grupne nastave klavira u našem muzičkom školstvu u cilju razvoja grupne nastave klavira u Srbiji. U ovom radu će biti prikazan udžbenik Group piano course izdavačke kuće Alfred, čiji su udžbenici najkorišćeniji u Sjedinjenim Američkim Državama, a koriste se i širom sveta, pa i u našoj zemlji.

Преузимања

Подаци за пруезимање нису доступни
Како цитирати
MILOVANOVIĆ, Milena M.. PRIKAZ UDŽBENIKA "GROUP PIANO COURSE". Методички видици, [S.l.], v. 6, n. 6, p. 231-248, sep. 2015. ISSN 2334-7465. Доступно на: <http://metodickividici.ff.uns.ac.rs/index.php/MV/article/view/1418>. Датум приступа: 21 sep. 2020 doi: https://doi.org/10.19090/mv.2015.6.231-248.
Bрој часописа
Секција
ОПШТЕ МЕТОДИЧКЕ ТЕМЕ И ПРОБЛЕМИ

Кључне речи

udžbenik, udžbenički komplet, grupna nastava klavi- ra, Group piano course